Best Western Premier Hotel

Van Lake Toba vertrekken we naar Jakarta waar we alleen slapen om vervolgens door te gaan naar Bandung. Het was een behoorlijke rit naar Jakarta en niet zo’n fijne dag. Na een korte nachtrust vertrekken we naar het treinstation wat top is geregeld. Nog 4 uurtjes en dan zitten we in Bandung. Gelukkig kunnen we hier verblijven in het Best Western Premier hotel. Een ontzettend fijn hotel midden in het centrum van Bandung.

best western

De locatie

Bandung staat naast haar natuurschoon ook bekend als shoppingmall heaven. Midden in het centrum van Bandung vind je verschillende grootte shoppingmalls met talloze winkels. Van kleine boetiekjes tot grote ketens.  Het Best Western Premier hotel bevindt zich exact tussen twee van de  shoppingmalls in. Dus voor de shopaholics onder onze de perfecte plek. Niet alleen kun je vanuit hier direct winkelen, maar ook ben je op loopafstand verwijderd van leuke eet- en drinktentjes.

De kamer

Na een vriendelijk welkom kunnen we na een lange rit naar onze kamer. Het is een fijne, ruime kamer met een goede badkamer en ruime douche. Ook is de kamer voorzien van een minibar, televisie, kledingkast en bureautje. Je hebt een mooi uitzicht over de stad en het chaotische verkeer hier prachtig aanschouwen. De bedden liggen heerlijk en we slapen beide als een roosje.

best western kamer

P1080223

Zwembad

Doordat Bandung lager gelegen is, is het altijd een aangenaam temperatuurtje. Gemiddeld is het er tussen de 22 en 26 graden. Perfect dus. Hoewel je niet snel hoeft af te koelen, is het wel heerlijk om wakker te worden met goede duik. Het zwembad heeft een mooi uitzicht over de stad en je kunt er direct drankjes en hapjes bestellen. Een prima dagbesteding.

Restaurant

Het hotel heeft 1 ruim restaurant met een uitgebreid menu. Het menu bestaat uit traditionele Sudanese gerechten, maar ook kun je er een hamburger of steak bestellen. Zelf koos ik voor de suggestie van de Chef. Een heerlijke gerecht met beef uit Bandung. Ook koos ik voor een traditioneel drankje. Een heerlijke gember thee met melk, kaneel en citroen.

tel-leroy-bandung (12)

best western restaurant

P1080212

Wat een ontbijt zeg

Het ontbijt was zeer uitgebreid. Natuurlijk heb je een ruime keuze uit nasi en mie gerechten. Zo kon je kiezen uit 10 verschillende sambals. Ook kon je kiezen uit twee traditionele ontbijt gerecht uit Bandung. Een soort van soep en een beef gerecht. Dat moest we natuurlijk proberen. Even wennen zo’n heftig ontbijt in de vroege ochtend, maar het was zeker lekker. Toch ontbijt ik liever met een yoghurtje of een broodje. Ook hiervan had je een ruime keuze.

tel-leroy-bandung (24)

tel-leroy-bandung (22)

tel-leroy-bandung (21)

tel-leroy-bandung (14)

tel-leroy-bandung (18)

Kortom….

Verblijf je in Bandung  dan is het Best Western Premier Hotel zeker een aanrader. Je kunt genieten van alle luxe tegen een zeer betaalbare prijs. Kamers zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 40 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *