Bangsri Breeze

Bangsri Breeze

Banyuwangsi is de plek om te verblijven als je de Ijen vulkaan wilt beklimmen. Dat was voor ons ook de belangrijkste reden om naar deze plek te gaan. Het zijn juist deze plekken waar je je wat minder in verdiept die de grote verassingen blijken te zijn. Zo ook Banyuwangi. We verbleven hier namelijk bij Bangsri Breeze een prachtig resort buiten het centrum midden in de natuur. En het was zoooo fijn.

P1080406

P1080405

Normaal gesproken is een goede accommodatie sowieso al top, maar voor ons kwam dit is als een redder in nood. Met de trein van Soerabaja naar Banyuwangsi heb ik namelijk hete koffie over mee heen gekregen. Zo heet, dat het tweedegraads brandwonden veroorzaakte en dat de trein moest stoppen zodat ik naar een ziekenhuis gebracht kon worden. Nadat ik was bekomen van de schrik en de wonden waren behandeld, konden we gelukkig weer verder. Ik voelde me behoorlijk ellendig toen ik aan kwam in Banyuwangsi, maar Bangsri Breeze maakte dit een heel eind goed. Alleen al het uitzicht was adembenemend.

P1080380

P1080379

P1080408

Wat een lieve mensen

Als we arriveren worden we door verschillende mensen vriendelijk bij naam gegroet en krijgen we een heerlijk welkomstdrankje. Wat een lieve mensen. Zodra je binnenkomt ervaar je een oase van rust. Het is niet groot en het voelt knus en huiselijk. Een beetje als thuiskomen.

In een leuk gesprek krijgen we meteen wat uitleg over de omgeving en het hotel. Het hotel ligt wat afgelegen dus even na het centrum is wat lastig. Wil je toch naar het centrum dan heeft het hotel een autoservice die je voor een tientje op een neer kan brengen. Maar je kan ook heerlijk eten in het hotel zelf. Echt een aanrader en absoluut niet duur.

Ook wordt ons verteld dat we gratis gebruik kunnen maken van de fietsen om de omgeving te verkennen. Altijd leuk natuurlijk. En ook massage kunnen geregeld worden.

Een heerlijke villa

Wat een ruimte en luxe. Deze villa heeft alles. Een heerlijk zitje, een super fijn bed, een ruim terras met een fantastisch uitzicht en een badkamer wat eerder op een balzaal lijkt. Wat is dit genieten zeg. Even helemaal bijkomen in deze prachtige villa.

Na onze spullen te hebben uitgepakt, drinken we ons drankje op ons terras en genieten van we van het uitzicht. We besluiten de rest van de dag niet veel meer te doen. Lekker aan het zwembad liggen, genieten van goed eten in het restaurant en als kers op de taart boeken we ook nog even een massage.

P1080391

 

P1080386

P1080378

20170720_095213

20170720_095245

Een echte Aziatische massage

De massage van maar liefst 90 minuten kost ons nog geen 10 euro per persoon. Twee vrouwen uit het dorpje komen naar onze villa om ons hier de massage te geven. We hoeven ons niet eens te verplaatsen, wat een luxe.  Nou denk je misschien 10 euro per persoon voor een massage zie je in Indonesië wel vaker, maar bij zo’n luxe plek schieten de prijzen vaak flink omhoog. Dat vonden wij toch wel erg bijzonder aan Bangsri Breeze. De villa’s hebben misschien een prijskaartje (en terecht), maar verder zijn het gewoon normale prijzen. De vrouwen zijn ontzettend lief en proberen in gebrekkig Engels nog een praatje te maken. Ik probeer uit te leggen dat mijn benen helaas niet gemasseerd mogen worden. Na wat gebaren, is alles duidelijk en kunnen we 90 minuten genietne.

Een massage hier gaat er echter heel anders aan toe dan dat we in Nederland gewend zijn. Allereerst is een soft massage in Nederland ondenkbaar. Die kleine handjes kneden je lichaam alsof het niks is. Wat een kracht hebben die dames zeg. En als tweede (wat ik zelf stiekem ontzettend leuk vind) is dat praten, kletsen, telefoneren en lachen dood normaal is tijdens de massage.

Een frisse duik en een goed boek

Bij het restaurant kun je een duik nemen in het zwembad. Helaas mocht ik nog niet zwemmen, dus heb ik me kunnen vermaken met een goed boek in één van de vele leuke zitplekjes rondom het zwembad terwijl Leroy zich erg vermaakte in het zwembad. ’s Avonds dineren we in het restaurant wat wederom weer erg goed was en duiken we vroeg ons bedje in.

20170720_102843

P1080412

P1080413

De omgeving verkennen

De volgende dag besluiten we met de fiets de omgeving te verkennen, maar eerst moeten we nog een wasje doen. Ook dit kan bij het hotel en is belachelijk goedkoop. De was wordt gedaan ergens in het dorp en iemand van het hotel gaat met ons mee om ons naar deze plek te brengen. Bij aankomst wordt ik bijna doodgeknuffeld. Wat blijkt, mijn masseur van de dag ervoor, is tevens de stomerij. Geweldig toch. Een beetje boos is ze ook, want hoe durf ik met mijn benen te gaan fietsen. Ze pakt de was van me aan en gebaart nog het één en ander dat ik voorzichtig moet doen. Super lief.

We fietsen eerst nog een stuk door het dorp, waarbij we vers fruit krijgen aangeboden en iedereen ons vriendelijk begroet. We fietsen steeds verder de natuur in en zijn op veel plekken helemaal alleen. De zon gaat al onder en dan zien we in de verte het topje van vulkaan Ijen verschijnen. Wat een mooi einde van deze fietstocht. We keren terug en genieten nog wat meer van de rust van Bangsri Breeze.

P1080431

P1080428

Banyuwangsi Desi Tel (100)

De perfecte plek om te verblijven in Banyuwangsi

Wil je uitgerust aan de Ijen trek beginnen of juist lekker bijkomen na de trekking dan is dit absoluut de beste plek om naar toe te gaan. (Ga naar de site voor meer informatie) Wat was dit heerlijk zeg. Het voelde oprecht een beetje als thuis, alleen dan een stuk luxer. De mensen zijn zo lief en vriendelijk, de omgeving is prachtig en de villa is heerlijk. Ik kan geen negatief puntje bedenken over dit verblijf. Na een vervelende start richting  Banyuwangi toe was dit echt een verademing. Precies wat we nodig hadden.

Banyuwangsi Desi Tel (98)

P1080382

P1080392

P1080402

P1080416

Banyuwangsi Desi Tel (96)

20170721_085738

 

 

 

Eén reactie op “Bangsri Breeze”

  1. maria schreef:

    wauw wauw wat een luxe zoooo mooi daar ,wat zullen jullie genoten hebben . prachtige foto’s en weer mooi geschreven ,fijn dat jullie na die treinreis hier fijn hebben kunnen ontspannen.geniet samen verder van jullie reis ,zal toch weer blij zijn om de verhalen van jullie zelf te horen .kan niet wachten om jullie weer op te halen !!!!! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *