Amaris Hotel Margorejo Surabaya

In de hoofdstad van Oost Java, Surabaya, kan het nogal chaotisch en druk zijn. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het een heerlijke stad. Maar na een dag door de drukke stad te slenteren, het getoeter en de chaos is het toch wel fijn om naar een comfortabele, rustige plek te kunnen gaan. Wij verbleven in het Amaris Hotel Margorejo Surabaya. Net iets buiten het drukkere gedeelte, maar met een ubur of grab prima te doen. Een erg fjine en betaalbare plek om te verblijven wanneer je in een paar dagen in Surabaya bent. Het hotel is nog geen jaar oud en doet het nu al ontzettend goed. Het is onderdeel van het hotelketen: Santika Indonesie Hotels & Resorts.

98019995

Surabaya

Surabaya de stad van de helden, de hoofdstad van Oost Java en de één na grootste stad van Indonesië. En toch hoor je hier vrij weinig over. Zonde… want stiekem vonden wij dit een erg leuke stad. Het heeft misschien geen romantische straatjes of hele bijzondere bezienswaardigheden, maar toch heeft de stad iets. Zo vind je hier talloze hippe eettentjes en winkeltjes. Na een week Karimunjawa, waar we bijna een week lang op een kleedje op de grond hebben gegeten, was dit een fijne afwisseling. Surabaya is de belangrijkste havensdtad van het eiland en bevindt zich aan de monding van de rivier de Mas. Aan de noord- en oostkant van de stad ligt de Javazee.

20170717_223443

Amaris Hotel Margorejo Surabaya

We worden vriendelijke ontvangen bij de deur van het hotel. De vriendelijkheid van de mensen hier op Java blijft ons verbazen. Het lijkt wel of niemand hier ooit een slechte dag heeft. Van het personeel in het hotel tot wild vreemde mensen op straat. Iedereen glimlacht en geniet. Het is onmogelijk om hier zelf niet vrolijk van te worden.

Na een zeer snelle incheck mogen we naar de kamer. Geen gigantische kamer, maar zeker groot genoeg. Een heerlijk ruim bed, schone badkamer, kastje, airco en een televisie. Wat wil je nog meer. De kamer is perfect en ook nog eens erg betaalbaar. Een kamer boek je namelijk al vanaf 22 euro incl. ontbijt.

98021079

98022338

Het ontbijt is echter niet heel bijzonder en voornamelijk Indonesisch, maar zeker een prima start van de dag. Wil je liever een iets uitgebreider Westers ontbijt, dan heb je genoeg keuze in de buurt om je ontbijt voor te zetten.

98024920 (1)

De locatie van het hotel is perfect. Niet midden in het drukke centrum, maar toch overal dichtbij. Vanaf het Juanda International Airport is het maar 9 km rijden en ook het Sharp Bamboo monument en Submarine monument bevinden zich op een paar minuten rijden.

Het hotel heeft daarnaast een fijn restaurant met een goed balkon en uitzicht over de stad. De kamers zijn simpel, modern en ontzettend schoon. Het personeel is behulpzaam en zeer vriendelijk. Voor ons was dit een erg fijne plek om te verblijven. Boek dit hotel via Booking.com >>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *